Sluiten

Gedimat SMETS

  • Nieuwenrodestraat 13
  • 1861 Wolvertem - Meise
  • Tel.: 015 71 11 19
  • Fax: 015 71 20 94
  • Facebook
  • YouTube

Openingsuren

TOONZAAL & MAGAZIJN

  • ma tot vr07u00 - 12u0012u45 - 17u00
  • zaterdag08u00 - 12u00of op afspraak

ZON- EN FEESTDAGEN GESLOTEN

Routeplan

cellenbetonblokken

  • cellenbetonblokken

Cellenbeton is een samenstelling van water, zand en lucht. Het heeft zowel de eigenschappen van steen (duurzaam, hard, drukvast, onrotbaar, brandbestendigheid) als van isolatiemateriaal (gesloten cellen met lucht gevuld zorgen immers voor een goede thermische en akoestische isolatie).

Door zijn gemakkelijke bewerkbaarheid en de vele mogelijke toepassingen bieden cellenbetonblokken een geschikte oplossing voor bijna elk type gebouw.

Cellenbeton is gemakkelijk bewerkbaar en biedt enorm veel toepassingsmogelijkheden. Hierdoor zijn cellenbetonblokken de geschikte oplossing voor bijna elk type gebouw. Het is een erg ecologisch en duurzaam product en verliest nooit zijn eigenschappen. Gedimat heeft verschillende soorten in huis voor al uw bouw- en renovatieprojecten.

DE VOORDELEN VAN CELLENBETON OP EER RIJTJE

Comfort zowel in de winter als in de zomer
Dankzij zijn uitzonderlijke isolatiewaarde en zijn grote thermische inertie beschermt cellenbetonblokken u in de winter tegen de koude. In de zomer zal de thermische inertie van cellenbetonblokken ervoor zorgen dat de warmte binnendringt. Men kan dus gerust stellen : “Met cellenbetonblokken heb je warm in de winter, fris in de zomer”

Verwerkingsnelheid
Cellenbeton is een licht bouwmateriaal met een hoge draagkracht en wordt verwerkt met lijmmortel. De verwerkingssnelheid hoeft niet meer bewezen te worden. Door de grote formaten en de ergonomische vorm van de blokken verkrijgt men automatisch een groter rendement, dat 2 tot 3 maal hoger ligt dan bij andere ruwbouwmaterialen.

Dit hoger rendement heeft niet alleen een gunstig effect op de totaalprijs van het project, maar ook op de bouwtijd ervan : doordat je bij het verlijmen van blokken minder werkkrachten moet gebruiken, kunnen deze voor andere taken ingeschakeld worden.

Kostprijs
De kostprijs is voor elk project een doorslaggevend element. Door de hoge verwerkingssnelheid, de mindere nood aan werkkracht, de tijdswinst tijdens het bouwproces en goedkopere afwerkingen, wordt cellenbeton een hoogwaardig bouwmateriaal met een meer dan competitieve prijseffect.

Geluidsisolatie
Om aan de actuele vereisten inzake comfort in gebouwen te voldoen, moet de nodige aandacht geschonken worden aan akoestische isolatie van elk onderdeel. Ondanks zijn geringe massa, kan cellenbeton uitstekende prestaties qua geluidsisolatie voorleggen dankzij zijn cellenstructuur.

Optimale brandwerendheid
Cellenbeton is onbrandbaar en on-ontvlambaar. Een muur van 10 cm dikte heeft een brandweerstand van 3 uur. Een muur met 15 cm dikke platen heeft een weerstand van 6 uur. Een veiligheid die in alle omstandigheden ten zeerste gewaardeerd wordt.

Lichtgewicht
Cellenbetonblokken zijn licht waardoor ze in veel gevallen aangewezen zijn om in renovatieprojecten aangewend te worden.
In nieuwbouw laat het bouwen van lichte muren en wanden toe om te besparen op structuren (balken, vloerplaten, funderingen ...), zodat minder staal en beton gebruikt moet worden. Ook wordt hierdoor de doorbuiging van dak- en vloerplaten beperkt.

Snelheidswinst voor het totale project
Voor tal van projecten is dit een levensnoodzakelijke eigenschap. Wanden kunnen inderdaad geplaatst worden zonder dat het gebouw onder dak staat of zelfs dat de volgende verdiepingen gebouwd zijn. De elektricien en andere technische specialisten kunnen aldus sneller beginnen wat ten goede komt aan de algemene bouwtermijn.

Economische afwerkingen
Elk type van afwerking is mogelijk op cellenbetonblokken. Door deze te verlijmen verkrijgt men een glad oppervlak waarop een dunpleister of een andere economische afwerking toegepast kan worden. Ook kan er direct op blokken getegeld worden zonder eerst een pleisterlaag aan te brengen. Dit levert weer besparingen op voor de afwerking.

Ecologisch en duurzaam
Cellenbeton is in alle opzichten een ecologisch materiaal. De grondstoffen komen overvloedig in de natuur voor. In vergelijking met andere bouwmaterialen behoeft de vervaardiging van cellenbetonblokken ook minder energie. De hoge isolatiewaardes van cellenbetonblokken dragen bovendien ertoe bij minder energie te verbruiken en minder CO2 uit te stoten.

Recycleerbaar
Cellenbeton is voor 100% recycleerbaar. Het materiaal wordt uiterst fijngemalen en opnieuw in het fabricatieproces ingebracht om nieuwe blokken te maken. Alle productieafval wordt volledig gerecycleerd.

Gemakkelijk te verzagen
Cellenbeton is een vol materiaal dat makkelijk met een lintzaag te verwerken is. Hij kan dus voor elk type bouwwerk gebruikt worden en is perfect aanwendbaar in renovatieprojecten.

Gemakkelijk voor ronde muren
De cellenbetonblok is ideaal voor de verwezenlijking van ronde muren. Ook ronde openingen kunnen makkelijk uitgevoerd worden door blokken rond te zagen en ze nadien onder een latei te verlijmen.

Eenvoudige bevestigingen
Er bestaan verschillende bevestigingsmaterialen die aangepast zijn aan cellenbetonblokken. Cellenbeton is een massief materiaal waardoor hij zich uitstekend leent tot het gebruik van allerlei types van bevestigingsmiddelen.

Anorganisch, onrotbaar, vrij van schimmelvorming
Cellenbeton heeft de eigenschappen van een steenachtig materiaal, is anorganisch, kan niet rotten en is vrij van schimmelvorming.

Lees meer

Merken

  • Naam

Advies voor bouwers

Cellenbeton verlijmen

Met Easy Fix van Rectavit kan u snel en proper cellenbeton lijmen. Easy Fix is ideaal voor het verlijmen van cellenbeton en vlakke, volle stenen voor niet-dragende muren. Easyfix is gebruiksklaar en makkelijk te hanteren. ...

Bekijk het advies

Cellenbetonblokken

Lees meer over cellenbetonblokken


Cellenbeton is een samenstelling van uitsluitend natuurlijke grondstoffen: water, zand en lucht. Het heeft zowel de eigenschappen van steen (duurzaam, hard, drukvast, rot niet, brandbestendig) als van isolatiemateriaal. Gesloten cellen gevuld met lucht zorgen immers voor een goede thermische en akoestische isolatie. Een cellenbetonblok is dus eigenlijk 2-in-1: een dragend beton dat sterk isoleert. Bovendien heeft het een lage waterabsorptie waardoor cellenbeton uitstekend geschikt is voor vochtige ruimtes zoals een badkamer of een keuken.

Doordat cellenbetonblokken zo’n goed isolerend vermogen hebben, leiden ze niet meer tot klassieke problemen zoals koudebruggen, schimmelvorming of condensatie. Ook het thermisch comfort draagt bij tot een goede energieprestatie. Ze laten in de winter de koude niet binnen en houden de warmte vast. Tijdens de warme zomermaanden wordt de hitte geweerd uit het gebouw en blijft het klimaat binnen lekker koel.

Een voorbeeld van een type cellenbeton? Ytong. Deze cellenbetonblokken zijn geschikt voor dragende en niet-dragende muren, zowel binnen als buiten. Bovendien bestaan ze in verschillende formaten en diktes. Vraag ernaar wanneer u onze winkel bezoekt. Graag eerst een prijs? Cellenbeton van Gedimat staat garant voor de beste prijs-kwaliteitverhouding. Neem contact met ons op voor de prijs van cellenbetonblokken. Onze producten worden ook stuk voor stuk getest door professionelen zodat u alleen maar de allerbeste producten geleverd krijgt.

Stel een vraag