Gedimat SMETS
Nieuwenrodestraat 13, 1861 Wolvertem - Meise
Vandaag geopend: 7u - 12u & 12u45 - 17u

Keramische tegels

Gedimat Smets biedt een rijke collectie van topkwaliteit keramische tegels, geschikt voor zowel binnen- als buitenruimtes. Ons assortiment omvat een diversiteit aan patronen, formaten en kleuren, waarmee we aan al jouw designvoorkeuren kunnen voldoen. Of je nu op zoek bent naar een tegel met een landelijk, modern of klassiek karakter, bij Gedimat Smets ontdek je gegarandeerd de ideale tegel die naadloos aansluit bij jouw persoonlijke stijl.

 

Wat zijn keramische tegels?


Keramische tegels zijn vervaardigd uit een mix van klei, zand en diverse andere natuurlijke stoffen, resulterend in een duurzaam en veelzijdig materiaal. Ze zijn een populaire keuze voor zowel vloer- als wandbekleding in residentiële en commerciële ruimtes, dankzij hun lange levensduur, veelzijdigheid en esthetische charme.

Wat zijn de voordelen van keramische tegels? 

 • Uitzonderlijke kwaliteit
  Onze keramische tegels dragen een Pei4- of zelfs Pei5-classificatie. PEI 4 staat voor sterke slijtklasse, bestand tegen zware omstandigheden, beloop en krassend vuil. Toepasbaar in restaurant, hal, cafés, etc. PEI 5 is bestand tegen veel krassend vuil en beloop, zoals een terras. Bovendien zijn keramische tegels

 • Prijs
  Keramische tegels zijn beschikbaar in een breed scala aan prijsklassen, waardoor ze een haalbare optie zijn voor elk budget.

 • Onderhoudsvriendelijk
  Het onderhoud van keramische tegels is verrassend eenvoudig en ongecompliceerd. Ze behoeven geen speciale reinigingsproducten of complexe verzorgingsmethoden. Door ze regelmatig schoon te maken, behouden ze jarenlang hun oorspronkelijke glans en uitstraling. Bovendien kunnen de voegen moeiteloos schoon gehouden worden met alledaagse hulpmiddelen zoals een schuurborstel, een nagelborstel, of zelfs een oude tandenborstel.

 • Oneindige ontwerpmogelijkheden
  Met keramische tegels zijn de ontwerpmogelijkheden eindeloos. Met een uitgebreide keuze aan kleuren, patronen en afmetingen, kun je moeiteloos de gewenste esthetiek voor je project realiseren. Of je nu een strakke, moderne uitstraling wenst of een meer traditionele, rustieke sfeer wilt creëren, keramische tegels bieden onbegrensde opties.

 • Zowel binnen als buiten
  Onze keramische tegels zijn veelzijdig inzetbaar, perfect voor zowel binnen- als buitenruimtes. Ze vormen de ideale keuze voor een verscheidenheid aan toepassingen, waaronder het aankleden van je woonkamer, keuken, badkamer, terras, of zelfs je zwembad. 

 • Kras- en vlekbestendig
  Wij garanderen de duurzaamheid van onze tegels. Ze zijn intensief getest op hun weerstand tegen krassen en vlekken, waardoor ze bestand zijn tegen dagelijks gebruik en hun schoonheid jarenlang behouden. Zelfs in ruimtes met veel verkeer blijven ze nagenoeg ongeschonden. Daarnaast zijn onze keramische tegels bestand tegen hitte, licht en vorst, wat hun veelzijdigheid en lange levensduur verder versterkt.

Wat zijn de nadelen van keramische tegels?

 • Koude tegels in de winter
  Keramische tegels kunnen koud aanvoelen in de winter in vergelijking met parket. Indien je vloerverwarming hebt in jouw woning, zijn keramische tegels aan te raden boven parket. Dit komt doordat parket een isolerend effect heeft, terwijl de warmte van een vloerverwarming juist door de vloer moet dringen om optimaal te kunnen verwarmen.

 • Geluidsweerkaatsing
  Keramische tegels hebben de eigenschap om geluid te weerkaatsen in ruimtes met beperkt meubilair of textiel. Echter, dit effect neemt significant af zodra de kamer is ingericht en aangekleed, waardoor het akoestische aspect aanzienlijk verbetert.

 • Installatie door een expert
  De installatie van keramische tegels kan ingewikkeld zijn en vereist vaak professionele hulp vanwege het precisiewerk dat nodig is voor het leggen en voegen van de tegels. Het is dus zeker aan te raden om dit door experts te laten plaatsen.

 

Advies op maat & tips

Onze team van interieurexperts staat voor je klaar om je door het brede scala aan beschikbare opties te leiden, zodat je de ideale keuze kunt maken voor je project. Wij bieden kosteloos advies en hanteren competitieve prijzen. Bezoek onze ruime showroom waar je een uitgebreide collectie van meer dan 250 verschillende tegels kunt verkennen. Hier heb je de mogelijkheid om niet alleen een gedetailleerde vergelijking te maken, maar ook de tegels fysiek te voelen en te visualiseren hoe ze in jouw ruimte zullen staan.

We nemen de tijd om met jou te bespreken welke tegelgrootte het meest geschikt is, welke legmethode het beste past, welk type voeg je moet overwegen, welke installatiemethoden optimaal zou zijn, en hoe je je keramische tegels dient te onderhouden. Ons team is altijd beschikbaar om je te ondersteunen en professioneel te adviseren, zodat je de perfecte keramische tegels voor je project kiest. Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor deskundige begeleiding.

Meer stijlen & trends