Gedimat SMETS
Nieuwenrodestraat 13, 1861 Wolvertem - Meise
Vandaag geopend: 7u - 12u & 12u45 - 17u

Vinyl

Met hun diverse kleuren en prints zijn vinylvloeren een perfecte match voor elk interieur. Of je nu een nostalgische, landelijke of industriële stijl wenst, de opties bij Gedimat Smets zijn eindeloos. Bezoek onze showroom om de Moduleo vinyl collectie te ontdekken, of maak een afspraak om de mogelijkheden te bespreken.


 

Waarom kiezen voor click-vinyl?

 • Eenvoudige installatie & budgetvriendelijk
  Dankzij het geïntegreerde clicksysteem is de installatie van vinyl uiterst eenvoudig, waardoor je geen specialist nodig hebt voor de plaatsing.
   
 • Bijpassende plinten
  We bieden bijbehorende plinten aan om jouw vloer naadloos af te werken en een verbluffende look te creëren.

 • Geluiddempend
  Geniet van rust en stilte in je huis dankzij de geluiddempende eigenschappen van vinyl. Vinyl absorbeert geluiden en voelt heerlijk zacht aan onder je voeten.

 • Onderhoudsvriendelijk
  De beschermende toplaag van de vloer stoot vuil en huisstofmijt af, wat het schoonmaken aanzienlijk vereenvoudigt.

 • Duurzaamheid
  Onze vinylvloeren zijn sterk en slijtvast, en ze gaan levenslang mee bij normaal gebruik en gepast onderhoud. Ze zijn ook ideaal om kleine oneffenheden bij een renovatie te verbergen.

 • Geschikt voor vloerverwarming
  Vinyl is compatibel met vloerverwarming, mits je kiest voor een soort met een maximale thermische weerstand van 0,15 m² K/W voor optimale warmtegeleiding en energie-efficiëntie.

Wat zijn de nadelen van een vinylvloer? 

 • Gevoelig voor krassen
  Vinylvloeren kunnen gevoelig zijn voor krassen, vooral als er zware voorwerpen over worden gesleept of als er scherpe voorwerpen op vallen.  Gebruik viltjes of beschermende onderzetters onder meubels om krassen te voorkomen. Vermijd het gebruik van scherpe voorwerpen op de vloer en zorg ervoor dat je regelmatig veegt om zand en vuil te verwijderen, wat krassen kan veroorzaken.

 • Gevoelig voor verkleuring
  Sommige vinylvloeren kunnen na verloop van tijd verkleuren wanneer ze worden blootgesteld aan direct zonlicht. Gebruik gordijnen, jaloezieën of zonwering om de blootstelling aan direct zonlicht te verminderen. Overweeg het gebruik van vinylvloeren met ingebouwde UV-bescherming.

 • Niet geschikt voor extreme temperaturen
  Vinylvloeren kunnen uitzetten of samentrekken bij blootstelling aan extreme temperaturen, wat kan leiden tot kromtrekken of barsten. Zorg voor een stabiele kamertemperatuur en vermijd blootstelling aan extreme hitte of kou. Gebruik indien nodig vloerkleden of tapijten om temperatuurschommelingen te minimaliseren.

 • Moeilijk te repareren
  Als een vinylvloer beschadigd raakt, kan het moeilijk zijn om de schade te herstellen, vooral bij diepe krassen of deuken. Preventie is de beste aanpak. Probeer schade te voorkomen door voorzichtig te zijn met meubels en scherpe voorwerpen. Als er schade optreedt, kan je overwegen om beschadigde onderdelen te vervangen of professionele reparatiediensten in te schakelen.

Breng een bezoek aan onze showroom en ontdek onze uitgebreide collectie vinylvloeren. Ons deskundige team staat klaar om je te begeleiden bij het kiezen van de perfecte vinylvloer voor jouw project. Neem contact met ons op om een afspraak te plannen, zodat we samen de mogelijkheden kunnen bespreken en jouw droomproject kunnen realiseren met onze hoogwaardige vinyl vloerbedekking.
 

Meer stijlen & trends