Gedimat SMETS
Nieuwenrodestraat 13, 1861 Wolvertem - Meise
Vandaag geopend: 7u - 12u & 12u45 - 17u

Natuursteen

Bij Gedimat Smets bieden we een divers assortiment aan natuursteen tegels, perfect voor zowel binnen- als buitentoepassingen. Ongeacht of je een klassieke of een moderne look wenst, bij ons vind je de ideale natuursteen tegel. Bezoek onze showroom of maak een afspraak om jouw opties te verkennen.

Wat is natuursteen? 

Natuursteen is een steen dat rechtstreeks uit de aarde wordt gewonnen. Dit gesteente is bewerkt zodat deze geschikt is als bouwmateriaal. Natuursteen zorgt voor een chique, moderne en stijlvolle touch aan jouw woning. Wij hebben een ruim assortiment aan natuurstenen waar je uit kan kiezen. 

Soorten natuursteen

Zoals de naam het zegt, wordt natuursteen gevormd door verschillende natuurlijke processen. Deze unieke gesteentes worden overal ter wereld ontgonnen. Dit zijn de natuurstenen die je kan terugvinden in onze gamma:

 • Graniet 
  Graniet is een zeer hard, korrelig, kristallijn stollingsgesteente dat voornamelijk bestaat uit kwarts, veldspaten (zoals orthoklaas en plagioklaas) en mica. Het wordt gevormd door het langzame afkoelen van magma diep onder het aardoppervlak.

 • Blauwe hardsteen
  Blauwe hardsteen, ook bekend als Belgisch hardsteen of arduin, is een donkergrijze tot blauwzwarte kalksteen die voornamelijk bestaat uit de mineralen calciet en dolomiet. Deze natuursteen wordt vooral gewonnen in België, maar vergelijkbare soorten worden ook gevonden in andere delen van de wereld.

 • Marmer
  Marmer is een metamorf gesteente dat ontstaat uit de metamorfose van kalksteen. Het is bekend om zijn vaak prachtige en unieke aderpatronen en is beschikbaar in een scala aan kleuren. 


 • Leisteen
  Vaak ontgonnen in bergachtige gebieden en bekend als dakbedekking, leent deze steen zich ook uitstekend voor vloeren en wandbekleding. Kies leisteen voor een natuurlijke en charmante uitstraling.

 • Kalksteen, basalt en kwartsiet
  Deze natuurlijk gewonnen steensoorten bieden uitzonderlijke kwaliteit en voegen een persoonlijk tintje toe aan jouw huis.

Kom langs in onze showroom en ontdek het unieke karakter van natuursteen. Ons toegewijde team staat klaar om je te assisteren bij het selecteren van de perfecte natuursteen voor jouw project. Aarzel niet om contact met ons op te nemen om een afspraak te regelen, zodat we samen de mogelijkheden kunnen bespreken en jouw project tot leven kunnen brengen met onze hoogwaardige natuurstenen vloeren.

 

Wat zijn de voordelen van natuursteen? 

 • Esthetische schoonheid
  Natuursteen heeft een unieke, natuurlijke uitstraling en textuur die moeilijk te repliceren is. Het komt in diverse kleuren, patronen en afwerkingen, waardoor het een uitstekende keuze is voor het creëren van een elegante en tijdloze uitstraling in zowel traditionele als moderne interieurs.

 • Duurzaamheid
  Natuursteen is buitengewoon duurzaam en kan tientallen jaren meegaan zonder tekenen van slijtage te vertonen. Het is bestand tegen krassen, stoten en veel chemische stoffen, waardoor het geschikt is voor zowel residentiële als commerciële toepassingen.

 • Hittebestendigheid
  Natuursteen is van nature hittebestendig.

 • Onderhoudsgemak
  Over het algemeen vereist natuursteen weinig onderhoud. Regelmatig schoonmaken met een mild reinigingsmiddel kan voldoende zijn om het in goede staat te houden.

 • Unieke variatie
  Elke plaat of tegel natuursteen is uniek, wat betekent dat je een uniek stuk van de natuur in je huis kunt brengen. De variaties in kleur en patroon voegen karakter en persoonlijkheid toe aan je ruimte.

 • Verhoogt de waarde van het huis
  Het gebruik van natuursteen in huis kan de waarde van je woning verhogen vanwege de luxe uitstraling en duurzaamheid.

 • Veelzijdigheid
  Natuursteen is geschikt voor verschillende toepassingen, waaronder vloeren, wandbekleding, aanrechtbladen, open haarden, buitenbekleding en meer.

Wat zijn de nadelen van natuursteen?

 • Kosten
  Hoewel natuursteen duur kan zijn, kun je overwegen om het te gebruiken in specifieke ruimtes of als accenten in plaats van in de hele ruimte.

 • Gevoelig voor krassen
  Plaats viltglijders onder meubelpoten en gebruik de juiste onderhoudsproducten om krassen te minimaliseren. Kies voor harder en duurzamer natuursteen, zoals graniet, voor vloeren met veel verkeer.     

 • Koude aanraking
  Overweeg vloerverwarming als je natuursteen op de vloer gebruikt. Dit zal helpen om de koude sensatie te verminderen en het comfort te verhogen.  

 • Installatiecomplexiteit
  Werk samen met onze ervaren vakmensen om een perfecte installatie te garanderen.

Aarzel niet om contact met ons op te nemen om een afspraak te regelen, zodat we samen de mogelijkheden kunnen bespreken en jouw project tot leven kunnen brengen met onze hoogwaardige natuurstenen vloeren.

Meer stijlen & trends