Gedimat SMETS
Nieuwenrodestraat 13, 1861 Wolvertem - Meise
Vandaag geopend: 7u - 12u & 12u45 - 17u

Keramisch parket

Onze collectie keramische tegels omvat diverse opties van tegels met een houtlook, ook bekend als keramisch parket. Keramisch parket bootst massief parket perfect na en is beschikbaar in een breed scala van tinten en formaten. Ideaal om elke landelijke, hedendaagse of moderne woning een warme en sfeervolle uitstraling te geven. Bezoek onze showroom om het assortiment te bekijken of maak een afspraak om de diverse mogelijkheden te bespreken.

 

Wat zijn de voordelen van keramisch parket?

Wil je graag de charme van parket in je woning, maar ben je bang voor het intensieve onderhoud dat parket met zich meebrengt? Onze keramische parkettegels zijn het ideale alternatief. We begeleiden je doorheen alle verschillende houttinten en formaten om zo je interieur de look te geven die jij voor ogen hebt. 

 • Onderhoudsvriendelijk
  Keramische parkettegels zijn, zoals gewone keramische tegels, eenvoudig te onderhouden dankzij hun samenstelling van zuivere minerale grondstoffen, zoals klei en zand. Doordat de tegels op hoge temperaturen gebakken worden, worden de poriën gesloten voor vuil, bacteriën en vloeistoffen. Alles blijft op het oppervlak liggen en kan moeiteloos met een doek van de tegels worden verwijderd.
 • Warme en gezellige look
  Ontdek de charme van onze parkettegels en transformeer je woning van gewoon naar buitengewoon. Deze tegels bieden niet alleen de praktische voordelen van keramiek, maar brengen ook een warme, huiselijke sfeer in elk interieur, waardoor je huis echt als een thuis aanvoelt.

 • In elke ruimte mogelijk
  Of je nu je badkamer, keuken, woonkamer of slaapkamer wilt verfraaien, onze parkettegels passen overal.

 • Kras- & vlekbestendig
  In tegenstelling tot gewoon parket is keramisch parket minder kras- en vlekgevoelig. Dankzij de duurzame glazuurlaag is keramisch parket uiterst resistent tegen krassen, water en vlekken. Zelfs bij een langdurig en intensief gebruik in de ruimtes waar veel mensen komen ontstaan er nauwelijks gebruikssporen. Bovendien is keramisch parket, in tegenstelling tot normaal parket, hitte- licht en vorstbestendig.

 • Duurzaamheid
  Parkettegels gaan jarenlang mee.

Wat zijn de nadelen van keramisch parket? 

 • Koud aanvoelen
  Keramisch parket kan koud aanvoelen, vooral in koude klimaten of tijdens de wintermaanden. Gebruik vloerverwarmingssystemen om de vloer op te warmen en het comfort te verbeteren. Dit kan worden geïnstalleerd tijdens de bouw of renovatie van de vloer.

 • Breekbaarheid
  Keramisch parket kan, net zoals keramische tegels, breken of barsten als er zware voorwerpen erop vallen. Wees voorzichtig met zware voorwerpen en gebruik beschermende onderzetters of viltjes onder meubels om direct contact met de vloer te vermijden. Als er toch een tegel breekt, helpen we jou graag om deze te vervangen.

 • Geluidsweerkaatsing
  Keramisch parket heeft de neiging om geluid te weerkaatsen in ruimtes die weinig gemeubileerd zijn of weinig textiel bevatten. Echter, dit akoestische effect vermindert aanzienlijk zodra de ruimte volledig is ingericht en aangekleed.

 • Installatie door een expert
  De installatie van keramisch parket kan ingewikkeld zijn en vereist vaak professionele hulp vanwege het precisiewerk dat nodig is voor het leggen en voegen van de tegels. Het is dus zeker aan te raden om dit door experts te laten plaatsen.

Advies op maat & tips

Onze team van interieurexperts staat voor je klaar om je door het brede scala aan beschikbare opties te leiden, zodat je de ideale keuze kunt maken voor je project. Wij bieden kosteloos advies en hanteren competitieve prijzen. Bezoek onze ruime showroom waar je een uitgebreide collectie van meer dan 250 verschillende tegels kunt verkennen. Hier heb je de mogelijkheid om niet alleen een gedetailleerde vergelijking te maken, maar ook de tegels fysiek te voelen en te visualiseren hoe ze in jouw ruimte zullen staan.

We nemen de tijd om met jou te bespreken welke tegelgrootte het meest geschikt is, welke legmethode het beste past, welk type voeg je moet overwegen, welke installatiemethoden optimaal zou zijn, en hoe je je keramische tegels dient te onderhouden. Ons team is altijd beschikbaar om je te ondersteunen en professioneel te adviseren, zodat je de perfecte keramische tegels voor je project kiest. Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor deskundige begeleiding.

Meer stijlen & trends